Uyuşturucu kaçakçıları, Pablo Escobar’a ait olduğu iddia edilen uçak tekerleklerine uyuşturucu saklamak gibi yaratıcı sevkıyat taktiklerini, bir adım öteye taşımış gibi görünüyorlar. Özellikle cezaevlerine uyuşturucu sokabilmek için geliştirdikleri yaratıcı teknikte, kurye olarak güvercinleri kullanıyorlar.

Neden Güvercin

Yön bulma konusunda dahiler! Güvercinin, beyni ve kafatası arasında ferromanyetik tanecikler bulunuyor ve bu sayede yerin, manyetik alanındaki değişimleri hissedebiliyorlar. Yani çok uzaklara yönlerini kaybetmeden gidip, geri gelebiliyorlar.

Dikkat çekmiyorlar! Güvercin, insanların görmeye en alışık oldukları kuş türüdür. Çok iri ve çok küçük olamamaları da dikkat çekmemek konusunda avantaj sağlar.

Güçlüler! Güvercinler, vücut ağırlıklarının %10’u kadar bir ağırlığı rahatlıkla taşıyabilirler. Güvercinin ağırlığı 300 ila 500 gram arasında değiştirmektedir. Bu da 30 ile 50 gram arasındaki bir ağırlığı taşıyabilecekleri anlamına gelir. 1 gram kokain yaklaşık 65$ olduğunu düşünülecek olursa, bir güvercin tek seferde, yaklaşık olarak 3.000$ değerinde uyuşturucu taşıma potansiyeline sahiptir.

Basına yansıyan güvercin kuryeler!

  • Güvercinler ile ilgili bilinen ilk vaka Rusya’da yaşanmıştır!

Hint-Asya Haber Servisinin ortaya çıkardığı ilginç olay, Temmuz 2006’da Astrakhan’daki hapishanede gerçekleşmiş. Kaçakçılar, kararlaştırılmış zamanda, plastik bir şişeye koydukları uyuşturucuları, ceza evinin çitlerinden içeri fırlatıyor, şişeyi  alan mahkum da teslim aldığı uyuşturucunun parasını ve bir sonraki siparişi ile ilgili bilgileri, güvercinlerin yardımı ile kaçakçılara ulaştırıyormuş.

  • Güvercinlerin kurye olarak kullanılması ise ilk defa Kolombiya’da olmuş!

2011 yılında Kolombiya polisi üzerinde, 40 gram marihuana ve 6 gram kokain taşıyan bir güvercin yakalamış. The Telegraph’ın haberine göre, hapishane duvarında ağırlığından dolayı doğru düzgün uçamayan güvercin dikkat çekince, olay su yüzüne çıkmış.

En bilinen yöntem minik keselerle taşımacılığın yapılması, güvercinin üzerine bantlanan keselerle hem daha az risk alınıyor, hem de daha fazla miktarda uyuşturucu taşınabiliyor.

  • Brezilya’da mahkumlar, cezaevinin terasına güvercin kafesi kurdular!

Sao Paulo, Marilia’daki cezaevinde, mahkumlar cezaevinin çatısında bir güvercin kafesi kurarak, kendi kuryelerini kendileri yetiştirmeye başlamışlar. Üstelik sadece uyuşturucu sevkıyatı değil, cezaevine girmesi yasak olan birçok ürünü (buna cep telefonu da dahil) güvercin kuryeler sayesinde cezaevine sokmayı başarmışlar!

  • BBC Televizyonunda yayınlanan “Parmaklıklar arasında” adlı programda verilen bilgiye göre; 2006 yılında uyuşturucu kaçakçıları, Cardiff Cezaevinin açık hava egzersiz alanına, içine uyuşturucu doldurdukları ölü güvercinler atarak, cezaevine uyuşturucu sokmaya başlamışlar. Cezaevi yönetimi durumu fark edince, çözümü egzersiz alanını cezaevi duvarlarından uzaklaştırmakta bulmuş.

Kaynak:

  1. http://www.gq-magazine.co.uk/article/cocaine-smuggling-carrier-pigeons
  2. https://en.wikipedia.org/wiki/Domestic_pigeon

Benzer Kanıtlar