1951 yılında Guinness Biracılık bir av partisi düzenler. Partiye katılan firma yöneticilerinden Sör, hedefi kaçırır. Kaçan hedefin, Avrupa’nın en hızlı kuşu olduğu için kaçırdığını iddia ederek, kendisini savunur. Ancak bunu ispatlayabileceği bir referans yoktur. Bu olay, Guinness Rekorlar Kitabı fikrinin doğmasına sebep olur.

 

İngiliz Pub’larında buna benzer konuların sıkça tartışıldığını ve tartışmaların nihayetlenmesi için, güvenilir bir kaynağa ihtiyaç olduğunu fark eden Sör Hugh Beaver, Norris (1925—2004) ve Ross McWhirter(1925—1975) kardeşleri projesine dahil eder. İkiz kardeşler, kısa bir ön çalışmanın ardından, iki odalı bir ofiste çalışmaya başlarlar ve tatil günleri de dahil olmak üzere, haftada 90 saat çalışarak, “Guinness Dünya Rekorları” markasının doğmasını sağlarlar. 197 sayfalık ilk Guinness Rekorlar kitabı, 1955 yılının Ağustos ayında,  yayınlanır.
 
2015 yılında 60. yılını kutlayan Guinness Dünya Rekorları, her yıl yayınlanan kitapların yanında multi-medya marka ajansı olarak da hizmet veriyor.
Guinnes Rekorları, hem insanların hem de doğanın aşırılıklarını konu alan rekorları listelemektedir. Guinness Rekorlar Kitabı kendisi de en çok satan kitap seri rekoruna sahiptir. Kitapla ilgili ilginç bir diğer bilgi de Amerikan kütüphanelerinden en çok çalınan kitap olmasıdır.

Rekor Kategorileri ise şöyledir:

  1. İlginç Özellikler
  2. Doğal Dünya
  3. Bilim ve Teknoloji
  4. Sanat ve Medya
  5. Modern Toplum
  6. Gezi ve Taşıtlar
  7. Sporlar ve Oyunlar

Yılda yaklaşık 70 bin tescil başvurusu alan Gunness Rekorları’na,  bireysel başvurular yanısıra kurumlarca da başvuruda bulunuluyor.

Kaynaklar:

Benzer Kanıtlar