1964 yılında yakılan Hiroşima Barış Meşalesi, 53 yıldır yanmaya devam ediyor. Gezegenimizde ki son nükleer bomba da imha edilip, gezegenimiz nükleer bir bomba ile yok olma tehdidinden tamamen kurtulana kadar da yanmaya devam edecek.
Bir zamanlar kentin kalbi sayılan alana, nükleer bombaların yarattığı yıkımı unutturmamak için yapılmış Hiroşima Barış Parkı, Barış Meşalesi yanısra birçok anıta, müzeye ve konferans salonuna ev sahipliği yapıyor.  Eğer parkı ziyaret etmeye karar verirseniz, kendizi derin duygusal bir deneyime hazırlamalısınız. Çünkü Hiroşima, insanlık tarihinin tanıklık ettiği en yıkıcı saldırıdır.
6 Ağustos 1945,

 

 

B-29 tipi Amerikan bombardıman uçağından, 6 Ağustos 1945 tarihinde atılan, dünyanın ilk atom bombasına “Küçük Oğlan” adı vermiş ve Küçük Oğlan, 6.096 metre yüksekten bırakıldıktan hemen sonra 80 bin kişinin ölümüne, yılın sonuna kadar da ölümlerin 140 bine varmasına yol açmıştır.

Bu trajik saldırıdan alınması gereken en önemli ders, nükleer silahların şehirleri yok edip, masum insanları öldüren bir silah türü olduğu ve asla kullanılmaması gerektiğidir.
Barış Parkı’nın, sönmeyen meşalenin ve düzenlenen törenlerin amacı sadece yaşamını kaybedenleri anmak değil, nükleer kabusun hatıralarını canlı tutarak, insanlığın alması gereken dersi hatırlatmaktır.

Tokyo Üniversite’si profesörü Tange Kenzo tarafından tasarlanan meşale, gökyüzüne açılmış iki eli tasvir eden kaidenin ortasında yer alan umut ateşi, 1 Ağustos 1964’ten beri yanmaya devam ediyor. Anti-nükleer silahların simgesi haline gelen meşalenin mesajı; nükleer silah tehdidinin yer yüzünden tamamen silinmesi!

Parkta kısa bir tur için videoyu izleyebilirsiniz.

Kaynak:

Benzer Kanıtlar